Pločasti materijal

Pločasti materijal

Raspolažemo velikim izborom pločastog materijala. Tu spadaju oplemenjena iverica, radne ploče, akrilne ploče, MDF i HDF ploče, furnirane ploče, sirova iverica, OSB ploče itd.

Oplemenjena iverica je materijal dobijen oplemenjavanjem sirove iverice melaminskim papirom. Na tržištu se mogu naći u različitim debljinama i formatima. Predstavlja jedan od osnovnih materijala za konstrukciju i izradu nameštaja i dizajn enterijera.

Radne ploče su materijali koji se dobijaju tako što se sirova iverica oplemenjuje laminatom. Takođe se proizvode u raznim debljinama i formatima. Mogu se koristiti za sve površine koje zahtevaju visoku izdržljivost površinskog sloja i dugovečnost.

Akrilne ploče dobijaju se presovanjem višeslojno koekstrudiranih polimernih materijala na MDF ili ivericu, koji su proizvedni od akrilonitril-butadien-stirena ( ABS ) i polimetilmetakrilata (PMMA). Upravo zahvaljujući tome što su proizvedene na ovaj način postoje brojne prednosti akrilne ploče u odnosu na farbani ( lakirani ) MDF: ujednačen intezitet boje po celoj tabli, bolji kvalitet ploče.

MDF ploča je sirova ploča vlaknatica, srednje gustine, fine ravne površine. Homogenizovan središnji sloj ove ploče omogućava mnogo primena i završnih opcija. MDF ploča se može oplemeniti melaminskim papirom, laminatom ili nekom drugom vrstom materijala.

HDF ploča je homogena sirova ploča vlaknatica, izuzetno velike gustine, glatke i čvrste površine, visoke stabilnosti i čvrstine. Zahvaljujući ovim osobinama pogodna je za sečenje, bušenje, farbanje i sl.

FURNIRANE PLOČE predstavljaju noseću sirovu ploču (od razne vrste materijala) sirove iverice, MDF-a, HDF-a, panela, i sl. oplemenjenu pravim furnirom sa obe strane. FURNIRANA PLOČA vrlo uspešno zamenjuje puno drvo (masiv) . Konstrukcija nameštaja od masiva može znatno da se pojednostavi furniranim materijalima.

SIROVA IVERICA je osnovni pločasti materijal od drveta. Odlikuje se stabilnom čvrstinom i finom površinskom strukturom. Upotrebljava se u svim domenima od industrije do izrade nameštaja.

OSB je ravna troslojna ploča visoke gustine, napravljena od orijentisanog strukturiranog iverja. Ova specifična orijentacija iverja u smeru prema ivicama, omogućava izuzetna tehnička svojstva i karakteristike i vrlo dobru inherentnu stabilnost. Koristi se u vlažnim uslovima.

Kronospan logo

Falco logo

Egger logo

Kastamonu logo

Kaindl

Galerija